maanantai 1. joulukuuta 2014

Tuuman ja Tikin joulukalenteri: Luukku nro 1

Tervetuloa seuraamaan Tuuman ja Tikin joulukalenteria! Luukut ovat täynnä suloista joulun odotusta; lahjavinkkejä, jouluisia koristeita ja tee-se-itse-vinkkejä.

Kiinnostaisiko tietää miten alla oleva kranssi on tehty? Alla ohjeet:
 
 
 
 
Paperikranssi

Tarvitset: pahvia taustaksi, sakset, nitojan, kirjan sivuja, kuumaliimapistoolin (ja liimapuikkoja), narua ripustukseen

Valmista ”tötteröt”: pyöritä kirjan (A5) sivuista kartioita ja kiinnitä ne nitojalla. Tarvitset alkuperäisen ohjeen mukaan 75 sivua, mutta oma kranssini vaati niitä lähes 100.
 
Leikkaa pahvista kranssille pohja. Apuna voit käyttää esimerkiksi ruokalautasta, sen avulla saa piirrettyä ison ja pienen ympyrän. Oma kranssini on halkaisijaltaan 26 cm (ulkosyrjä).

 

  Kiinnitä ripustusnaru.
 

Aloita liimaamaan 1.rivi kranssin nurjalle puolelle. Omat kartioni olivat turhan pitkiä, joten trimmasin niitä ennen liimaamista. Purista liimapistoolilla liimaa kartioon ja asettele se paikoilleen. Huomioi, että kranssi on nyt nurin päin! Kun rivi on valmis, käännä se oikein päin ja aloita 2. rivi.

 
kranssi nurjalta puolelta
 
kranssi oikealta puolelta
 

2.rivin kartiot asetellaan 1. rivin kartioiden väleihin. Nyt liimataan kartioita kranssin oikealle puolelle.
 
 
2.rivi on valmis
 
3.rivin kartiot tulevat edellisen rivin kartioiden väleihin, hieman alemmas. Kartioiden alaosat/hännät taitetaan nurjalle puolelle ja voit ne rivin valmistuttua liimata takaosaan kiinni.

3. rivi valmis

voit liimata kartioiden "hännät" nurjalle puolelle

 Viimeinen, 4.rivi tehdään samalla tavalla kuin edellinen. Kartiot kiinnitin taas hieman alemmas ja edellisen rivin kartioiden väliin, alaosat/hännät taivutin kranssin taakse ja liimasin ne lopuksi pohjaan kiinni.

Valmis.
 
 

Alkuperäinen, englanninkielinen ohje löytyy täältä:

klik

Sanna/Tuuma&Tikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti